2020-ci ilin martı... Həyatımın ən qaranlıq və ən parlaq dövrlərinin başlanğıcı oldu bu tarix. İşdən çıxarıldığım günü heç vaxt unutmayacağam. On il çalışdığım şirkət, pandemiya bəhanəsi ilə işçilərin yarısını küçəyə atdı. Mən də onların arasında idim. Əlimdə cəmi üç aylıq təzminat, ev kirayəsi, iki uşağın məktəb xərcləri... Həmin gecə evə qayıdanda arvadım gözlərimin içinə baxıb heç nə demədi. Amma mən onun səssizliyini başa düşdüm. Həyat yoldaşıma o vaxt dedim ki, narahat olma, mən bir yol tapacam. O gecə yatmadım, kompüterin arxasında oturub nə etmək barədə düşünürdüm. Və birdən ağlıma gəldi – niyə olmasın? Axı mən illərdir statistikaya, ehtimala, risk idarəçiliyinə baxıram. Bəs niyə bu bilikləri online kazinoda sınamayım? Elə həmin həftə Mostbet-ə qeydiyyatdan keçdim və ilk
mostbet promo kod daxil edərək depozitimi artırdım. O an heç ağlıma gəlməzdi ki, bu sadə hərəkət həyatımı tamamilə dəyişəcək.
Başlanğıc çətin oldu, etiraf edim. İlk həftələrdə mən hələ köhnə düşüncə tərzimlə hərəkət edirdim – sanki işdəymiş kimi, əmək haqqı üçün çalışırmışam. Amma online kazino başqa dünyadır. Burada sənin nə qədər çalışdığının heç bir əhəmiyyəti yoxdur. Burada qaydalar fərqlidir. Mən səhər tezdən durub, səkkiz saat işləmək əvəzinə, günün ən münasib saatlarını seçməyə başladım. Statistikaya görə, Avropa vaxtı ilə gecə saatlarında canlı dilerlər daha diqqətsiz olur, slot maşınlarında isə ödəniş faizləri dəyişir. Mən bunları araşdırdım, sınaqdan keçirdim, öz sistemimi qurdum. Və bir müddət sonra hiss etdim ki, mən artıq adi oyunçu deyiləm – mən bu işin peşəkarıyam. Hər gün səhər saat 10-da kompüterimi açır, bir fincan qəhvə hazırlayır və "işə" başlayıram. Bəli, mən mostbet promo kod ilə başladığım bu yolda, artıq özümü bu mühitin bir parçası kimi hiss edirdim.
İlk böyük uduşum iki ay sonra gəldi. 4700 manat. Arvadıma zəng edib dedim: "Hazırlaş, bu gün səni restorana aparıram". O inanmadı əvvəlcə. Dedi: "Sən zarafat edirsən?" Mən dedim ki, yox, bu mənim qazancımdır. O gün mən əsl peşəkar kimi hiss etdim özümü. Amma peşəkarlıq təkcə udmaq bacarığı deyil – itirməyi də bacarmaqdır. Mən elə günlər görmüşəm ki, ardıcıl beş saat heç nə udmadım, depozitimin yarısı əridi getdi. Amma peşəkar oyunçu heç vaxt panikaya düşməz. O bilir ki, bugünkü itki sabahkı qələbənin təməlidir. Mən özümə qayda qoymuşdum: əgər üç gün dalbadal uduzursansa, dördüncü gün istirahət et. Beynin təzələnməlidir. Bu qayda məni dəfələrlə xilas edib. Mən hər uduşumu, hər itkimi qeyd edirəm. Excel cədvəlim var, orada 2020-ci ilin aprelindən bu günə qədər bütün oyunlarım var. Statistika mənim ən yaxın dostumdur. Mən mostbet promo kod sistemini elə öyrənmişəm ki, artıq hansı bonusun nə vaxt işlədiyini əzbər bilirəm.
Bir dəfə çox gülməli hadisə oldu. Pandemiyanın ortasında, evdə oturub oynayarkən, böyük oğlum yanıma gəlib dedi: "Ata, sən hər gün kompüterin qarşısındasan, yeni iş tapdın?" Mən gülümsəyib dedim: "Bəli, oğlum, mən indi dünyanın ən yaxşı ofisində işləyirəm – öz evimdə." O an mən dərk etdim ki, bu iş təkcə pul qazanmaq deyil, həm də övladlarıma nümunə olmaqdır – çətin anlarda təslim olmamağı, yeni yollar axtarmağı göstərmək. Mən onlara dedim: "Həyat sənə qapını bağlayanda, pəncərədən gir." Və mən də elə etdim. Online kazino mənim üçün o pəncərə oldu. Amma təbii ki, hər şey o qədər də sadə deyildi. Mən çox yanlış qərarlar vermişəm, çox səhvlər etmişəm. Məsələn, bir dəfə böyük uduşdan sonra həyəcanlanıb eyni stavkanı üç dəfə artırdım – və hər üç dəfədə uduzdum. O gün mən əsas prinsipimi unutmuşdum: qazanclı oyunçu həyəcana nəzarət edir, həyəcan ona yox. Bu hadisədən sonra özümə söz verdim ki, daha heç vaxt emosiyaların təsirinə düşməyəcəm.
Peşəkar oyunçu olmaq, inanın, sadəcə şansdan asılı deyil. Mən hər gün xəbərləri izləyirəm, iqtisadiyyatı öyrənirəm, kriptovalyuta bazarlarını analiz edirəm. Çünki bütün bunlar online kazinoya təsir edir. Məsələn, neftin qiyməti düşəndə mən müəyyən slot maşınlarında oynamıram. Niyə? Çünki bunların hamısı bir-birinə bağlıdır. Əlbəttə, çoxları deyəcək ki, bu sadəcə şans oyunudur. Amma inanın, mən üç ildir bu işlə məşğulam və uduşumun 80%-i analizimin nəticəsidir. Mən mostbet promo kod sistemini elə qurmuşam ki, hər yeni depozitdə maksimum bonusu əldə edirəm. Və bu mənə əlavə qazanc gətirir. Mən bu işə iş kimi yanaşıram – intizam, səbr, planlaşdırma. Səhər saat 9-da ofisimdəyəm (yəni evdəki masa arxasında), nahar fasiləsi edirəm, günorta yenə oynayıram, axşam isə nəticələri yekunlaşdırıram. Bu mənim üçün artıq hobbi deyil, peşədir.
Arvadım əvvəlcə narahat idi, qorxurdu ki, bəlkə aludəçilikdir. Amma mən ona bütün cədvəllərimi, qrafiklərimi göstərdim. Dedi: "Bax, əzizim, mənim aylıq planım var. Mənim uduş limitim var, itki limitim var. Mən bu işdə heç vaxt başımı itirmirəm." O mənə inandı. Və indi o, mənim ən böyük dəstəkçimdir. Hətta bəzən yanımda oturub baxır, mənə "Bəs bu niyə belə oldu?" suallarını verir. Mən ona izah edirəm. Bu, bizi daha da yaxınlaşdırdı. Pandemiya bizi evə bağlamışdı, amma mən bu vaxtı özüm və ailəm üçün faydalı keçirdim. Təkrar edirəm, ilk dəfə mostbet promo kod daxil edəndə mən sadəcə şansımı sınamaq istəyirdim. Amma sonra başa düşdüm ki, bu işdə şansdan çox bacarıq önəmlidir. Mən özümü inkişaf etdirdim, yeni taktikalar öyrəndim, digər peşəkarlarla forumlarda ünsiyyət qurdum. Hər gün yeni bir şey öyrənirəm.
İndi, 2026-cı ildə, mən arxaya baxıb gülürəm. O vaxt işdən çıxarılanda nə qədər qorxmuşdum, nə qədər çarəsiz hiss etmişdim. Amma həyat mənə ikinci bir şans verdi. Mən bu şansı düzgün dəyərləndirdim. Təbii ki, hər kəsə demirəm ki, işinizi atıb kazinoda oynayın. Xeyr! Mən deyirəm ki, hər çətinlikdə bir fürsət var. Sadəcə onu görmək lazımdır. Mən özüm üçün bu yolu seçdim və peşman deyiləm. Mən indi vaxtımı özüm idarə edirəm, uşaqlarıma daha çox vaxt ayırıram, onların hər oyununda, hər dərsində yanındayam. Ev kirayəsi problem deyil, məktəb xərcləri problem deyil. Hətta ailəvi yay tətilimizi belə mənim kazino qazancımla təşkil etdik. Ən əsası isə mən özümə hörmət etməyi bərpa etdim. O qaranlıq günlərdə mən özümü işsiz, yararsız bir adam kimi hiss edirdim. İndi isə bilirəm ki, mən hər şeyi bacarıram. Mən çevikəm, intizamlıyam, ağıllıyam. Və bəli, mən professional oyunçu olaraq, Mostbet mənim əsas iş yerimdir.
Bu gün səhər yenə kompüterimi açdım, qəhvəmi hazırladım. Oğlum yanıma gəlib dedi: "Ata, bu gün məktəbdə yazılım var, mənə uğurlar arzula." Mən ona baxıb dedim: "Oğlum, həyatda ən vacib şey odur ki, sən öz gücünə inanasan. Qalan hər şey gələr." O gülümsəyib getdi. Mən isə ekrana baxdım, yenə bir mostbet promo kod aktivləşdirdim və günə başladım. Çünki mən bilirəm ki, bu gün də mənim qazanc günümdür. Və ya itki günümdür – fərq etməz. Çünki peşəkar oyunçu hər günü analiz edir, nəticə çıxarır və irəli baxır. Pandemiya mənə bir şey öyrətdi – həyat gözlənilməzdir, amma sən öz reaksiyanı seçə bilərsən. Mən qorxmağı yox, hərəkət etməyi seçdim. Və bu seçim məni bura gətirdi. İndi rahat yaşayıram, ailəmlə xoşbəxtəm və hər səhər işimə – yəni oyunuma – məmnuniyyətlə başlayıram. Sizə də tövsiyəm budur – qorxmayın, öyrənin, intizamlı olun və hər zaman beyninizlə düşünün. Uğur şansdan deyil, hazırlıqdan gəlir. Mən buna sübutam. Və hələ çox, çox qazanacağam – buna əminəm. Axı mən peşəkaram.