O vaxt həyatım elə bir yerdə idi ki, hər gün eyni divara çırpılırdım. İş yox, pul yox, üstəlik kirayəni də iki ay gecikdirmişdim. Ev sahibi hər zəng edəndə ürəyim ağzıma gəlirdi. Elə o günlərdə, yadımdadır, gecə saat üçdə yata bilmirdim, telefonu əlimə götürdüm və
mostbet recenze axtarmağa başladım. Nə axtardığımı da bilmirdim əslində — sadəcə beynimi nəsə ilə doldurmaq istəyirdim ki, o boşluq hissi bir az da olsa getsin. İndi geriyə baxanda düşünürəm ki, o an mən oyuna yox, qaçmağa ehtiyac duyurdum. Və mostbet recenze mənim üçün elə bir qapı oldu, arxasında isə gözləmədiyim bir hekayə vardı.
Birinci həftə heç nə anlamadım. Qeydiyyatdan keçdim, bir neçə manat atdım, uduzdum, sonra yenə atdım. Elə bil beynimdə bir düymə basılmışdı və o düymə məni sakitləşdirirdi. İşsizliyin verdiyi o ağırlıq, dostların yanında özümü kiçik hiss etməyim, anamın “nə vaxt iş tapacaqsan” sualı — hamısı bir anlıq yox olurdu. Səhər duranda yenə qayıdırdı, amma o bir neçə saat ərzində mən başqa bir adam idim. Mostbet recenze haqqında oxuduğum rəylərdə insanlar uduşlarından danışırdılar, mən isə əslində uduşdan çox o hissi axtarırdım — unutmaq hissini.
İkinci həftə bir gecə qəribə bir şey oldu. Balansımda cəmi on manat qalmışdı. Dedim ki, axırıncı dəfə oynayıram, sonra siləcəm bu şeyi. Bir slot açdım, adını da xatırlamıram, elə bir oyun idi ki, ekranda meymunlar fırlanırdı. İlk spinlər boş getdi, ürəyim sıxıldı, telefonu yerə qoymaq istədim. Amma sonra ekran işıqlandı, səs gəldi, rəqəmlər artmağa başladı. Yüz manat, iki yüz, sonra beş yüz... Əllərim titrəyirdi. O an mən sevinclə ağlamaq arasında bir yerdə idim. Sanki bütün o sıxıntılar, borclar, utanclar bir anda kağız kimi yandı. Amma maraqlı odur ki, pul gələndə problemlərim getmədi — sadəcə bir müddət görünməz oldular. Mostbet recenze ilə bağlı oxuduğum bütün o hekayələr indi mənim öz hekayəmə çevrilirdi.
Sabahısı gün pulu çıxartdım. Kirayəni verdim, anama bir az göndərdim, özümə də bir cüt ayaqqabı aldım — köhnəsi artıq dağılırdı. Həmin gün özümü insan kimi hiss etdim, ilk dəfə uzun müddətdən sonra. Amma içimdə bir səs var idi ki, “bir də oyna, bəlkə yenə gələr”. Və o səs məni yenidən oturtdurdu ekranın qarşısına. Bu dəfə udmadım. Uduzduqca əsəbiləşirdim, əsəbiləşdikcə daha çox oynayırdım. Elə bil beynim məni aldadırdı — deyirdi ki, növbəti spin hər şeyi düzəldəcək. Düzəltmədi. Bir gecədə qazandığımın yarısını geri verdim. Səhər güzgüyə baxanda özümdən iyrəndim. O gün anladım ki, bu oyun mənim üçün sadəcə əyləncə deyil — mən ondan qaçıram. Mostbet recenze yazılarında da buna bənzər şeylər yazılırdı, amma oxumaq başqa, yaşamaq başqa bir şey imiş.
Bir həftə heç açmadım saytı. Darıxdım, əsəbiləşdim, yatmadım, amma açmadım. Sonra özümə bir qayda qoydum: ayda yalnız bir dəfə, o da kiçik məbləğlə. İndi oynayanda artıq o panik hissi yoxdur. Bilirəm ki, bu, həyatımı dəyişməyəcək, sadəcə bir neçə saatlıq fasilədir. Bəzən uduram, bəzən uduzuram. Amma ən vacibi odur ki, artıq o ekrandan həyatımdan qaçmaq üçün istifadə etmirəm — sadəcə oturub bir az oynayıram, sonra qalxıb real işlərimə qayıdıram. İş də tapdım, yeri gəlmişkən. Kiçik bir anbar işi, amma öz pulumdur. Mostbet recenze mənə nə öyrətdi? Bəlkə də elə bunu — hər şeyin bir yer var, oyunun da, həyatın da. Əsas odur ki, ikisini qarışdırmayasan.
İndi bəzən o gecəni xatırlayıram. O titrəyən əlləri, o işıqlanan ekranı, o sevinci. Və gülürəm. Çünki başa düşürəm ki, mən əslində o pulu yox, o anı istəyirdim — bir anlıq da olsa, həyatın məni buraxdığını hiss etmək istəyirdim. İndi artıq o hissi başqa yerdə tapıram — işdə, dostlarla söhbətdə, sadəcə küçədə gəzəndə. Oyun qaldı oyun kimi, mən isə qaldım özüm kimi. Bu da mənim üçün ən böyük uduşdur.